Sibiu – locuri, oameni, spectacol la superlativ!

Precum întreaga Românie, Sibiul coagulează zone minunate, peisaje uimitoare și locuri de care călătorul rămâne entuziasmat. Fiecare pas pe care îl faci prin acest județ, amintește de o călătorie fantastică, în care trecutul și prezentul se îmbină într-un mod spectaculos.
Emblemă județului este însuși municipiul său, Sibiul, cetatea de scaun a românismului și locul în care legendele au fost transpuse în realitate. Nu degeaba aceasta a fost ales capitală europeană, și, pe bună dreptate, centrul în care au avut loc evenimentele de la Summit-ul UE (2019).
Medieval prin structurile sale, modern prin viziunea și perspectivele umane, Sibiul este locul în care noul și vechiul se întâlnesc, reunindu-se într-o formă perfectă, care îl va face pe călătorul ce-i calcă granițele să se îndrăgostească pentru totdeauna!

Orașul Sibiu – centrul județului

Vizitarea județului cu același nume trebuie să înceapă din însăși inima sa – municipiul Sibiu. Călătoria se pornește din centrul Istoric, continuă prin Piața Aurarilor (străjuită de unul dintre multiplele Turnuri ale Sibiului) și Piața Mică, ca mai apoi să zăbovească în zona Podului Minciunilor, Muzeului Civilizației și a Casei Artelor.
piata mare sibiu Piața Mare se dezvăluie ochiului nerăbdător să surprindă minunile arhitecturale ale celor ce nu mai sunt, Turnul Sfatului fiind reperul care domină cele câteva Case unice, care trebuie musai văzute pe interior. Muzeul Brukenthal este atât de reprezentativ pentru loc, că pașii sunt purtați în mod automat, iar de aici, prin strada Cetății, mergi de privește istoria în fața din cele trei Turnuri.
Nu ocoli nici Butoiul de Aur, Parcul sub Arini, Piața Cibin, Muzeul Farmaciei sau Bisericile de diferite rituri, pentru a avea o imagine completă a tot ceea ce înseamnă pentru România și umanitate, orașul Sibiu.

Prin județ presărate, în suflet adunate!

De cum ai plecat din Sibiul încărcat de istorie și legende, pașii îndreaptă-i către Dumbravă, acolo unde liniștea străjuiește cel mai spectaculos muzeu cu exponate amplasate în exterior – Muzeul Astra. Dacă tot ești amator de locuri inedite, atunci este musai ca să mergi în Cornățel, pentru că ciclo-drezina este asemenea Mocăniței.
Niciun traseu al județului Sibiu nu ar fi “ca la carte”, dacă nu ar include și seria bisericilor de tip fortificat din această parte a Transilvaniei. Și ai ce să vezi, pentru că aici se află Biertan, Valea Viilor, Bazna, Cisnădie și Cisnădioara, locuri în care vei înțelege la cel mai înalt nivel tot ceea ce înseamnă credința din vechime a oamenilor locului.
Mărginimea Sibiului se destăinuie ca o taină pe care orice călător însetat de cultură și tradiții o poate descoperi încetul cu încetul. De la obiceiurile culinare și populare și până la frumusețea spectacolelor naturii, acest loc special din județul Sibiu va rămâne în memoria sufletească a oricărui turist. Nu trebuie uitat nici Avrigul, locul în care Brukenthal își avea reședința pe timp de vară.
Iar dacă tot îți dorești să iei o gură din aerul istoriei acestor locuri, nu uita de Badea Cârțan și a sa Cârțișoara, locul din care acesta a pornit în pelegrinările sale prin Europa. Valea Hârtibaciului și Munții Făgăraș sunt locurile cu care îți vei încheia orice preumblare prin județul Sibiu.
De la așezările rurale cu ale lor case tradiționale și până la cărările de munte pe care turistul amator de senzații tari le va găsi pe placul lui, Sibiul este zona în care frumusețea naturală și contribuția umană se desăvârșesc într-o minunată spirală către infinit.

Județul Sibiu – poveste, istorie și umanitate!

De îți dorești să vezi și alte locuri din acest județ binecuvântat de Natură, atunci trebuie să încerci senzațiile extreme oferite de o călătorie pe Transfăgărășan. Valea Zânelor îți va reaminti de poveștile copilăriei, așa că dacă ajungi în zona, mergi de vezi Castelul de Lut. Sănătății sufletești ii poți oferi corpul sănătos pe care ți-l poți fortifica în Ocna Sibiului, Păltiniș sau în Bazna.
Ia o gură de aer cu adevărat pur în Parcul Cindrel și mai apoi aventurează-te prin istoria răspândită prin tot județul. Începe cu Cetatea Slimnicului, apoi mergi de vezi ce a mai rămas din Cetatea Buia și nu uită de Cetatea Țărănească, pe care o vei găsi în Cisnădioara.
Crezi că acum ești pregătit pentru Eden? Îl vei găsi în Avrig, la reședința de vara a lui Brukenthal, iar preumblarea prin această oază de liniște sufletească este exact ceea ce îți trebuie pentru a te simți om. Vrei să vezi și ceva biserici așa cum nu ți se părea că ar putea exista? Atunci mergi de vizitează Biserica din Groapă, Biserica dintre Brazi sau Biserica Ursulinelor.
Iar muzeele aflate prin Sibiu îți vor stârni curiozitatea, nu datorită frumuseții lor exterioare și interioare, ci a originalității exponatelor. Marele final îl poți completa cu vizitarea zonei Bâlea, acolo unde poți vedea Cascada și Lacul, iar dacă ajungi în prag de iarnă, Hotelul de Gheață este recomandarea pentru a simți ce înseamnă fericirea într-o feerie înghețată.
Județul Sibiu este un spectacol, atât prin frumusețile sale naturale, cât și prin valorile aduse de om, de-a lungul timpului. Vizitează această oază din România, pentru a te bucura la maxim de tot ceea ce înseamnă pentru umanitate acest județ.
Pentru că Sibiul nu este doar un loc istoric, cultural și social, ci este și o formă de a simți îmbinarea dintre om și Natură la superlativul absolut!

Postări recente

SIBIU WEATHER